Los de gist op in 4 el melk. Meng de bloem met het zout in een kom en maak in het midden een kuiltje. Schenk het gistmengsel in het kuiltje en voeg ook de eieren en poedersuiker toe. Kneed alles vanuit het midden met één hand tot een samenhangend deeg. Voeg in gedeelten de rest van de melk toe tot een soepel deeg ontstaat. Kneed de boter samen met 100 gr amandelen door het deeg. Vorm het deeg tot een bal, dek de kom af met een vochtige doek en laat het deeg op een warme plaats circa 1 uur rijzen tot het volume is verdubbeld. Strooi 50 gr amandelen in een ingevette hoge tulbandvorm, zodat de binnenkant van de vorm met amandelen is bekleed. Kneed het deeg nogmaals goed door, vorm het tot een lange ‘sliert‘ en laat het deeg in de vorm glijden. De vorm moet voor de helft gevuld zijn. Dek de vorm af met een vochtige doek en laat het deeg nogmaals 30 min rijzen tot het net boven de rand van de vorm uitkomt. Bak de tulband 40-50 min in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden. Controleer of de tulband gaar is met een metalen spies, deze moet er na insteken droog uitkomen. Laat de tulband 5-10 min afkoelen, stort hem op een rooster en laat hem afkoelen. Bestuif hem voor serveren dun met poedersuiker.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |